Website

Krijg snel hulp of deel tips op ons support forum, of neem contact op met ons per email: support@edicy.com

Website

Hoe beheer ik de instellingen van mijn site?

Om toegang te krijgen tot de instellingen van uw account, druk op “Instellingen”, u kunt dan kiezen tussen verschillende instellingen zoals “SEO”, “Account”, “Gebruikers” of “structuur”. U kunt ook uw site statistieken bekijken door op “statistieken” te klikken, of uw polls controleren door op “polls” te drukken.

Hoe verander ik de naam (Titel) van mijn site?

Als u zich voor het eerst inschrijft voor Edicy, dan ziet u een pagina thema met de woorden “mijn nieuwe site” aan de bovenzijde. Als u hierop dubbel klikt dan kunt u deze naam veranderen.
Site name

U kunt ook via “instellingen” - “SEO” de naam (titel) van de site veranderen door de naam te veranderen in het “Site naam” veld. Vergeet niet de instellingen op te slaan nadat u dit gedaan heeft.
SEO
Site name

Hoe voeg ik een favicoon toe?

Ga naar “instellingen” → “SEO” en zoek naar de tekst “uw site heeft nog geen favicoon” aan de rechterzijde. Klik “browse” aan en zoek het favicoon op uw computer, als u dit geupload heeft vergeet dan niet op “Pas toe” te klikken.

Wat is een Favicoon?

Een favicoon is een klein plaatje (meestal een bedrijfslogo) dat in de adresbalk van uw webbrowser verschijnt.

Waar kan ik de bezoekersstatistieken bekijken op mijn site?

Edicy heeft een ingebouwde statistische module  die u algemene informatie verschaft over de mensen die naar uw site surfen. Ga naar “Rapporten” om unieke bezoeken, pagevieuws en een online kaart van uw laatste bezoekers te bekijken.
Site -> Statistics
Wij raden u ook aan om google analytics te gebruiken, dit is een gratis service die meer gedetailleerde en accurate statistieken kan tonen. Edicy heeft een ingebouwd mechanisme om Google Analytics toe te voegen aan uw site. Meer daarover kunt u hier lezen.

Mijn zoekopdracht op mijn site levert niets op, wat moet ik doen?

Edicy’s ingebouwde functie om op uw site te zoeken gebruikt Google Site Search om resultaten te tonen, dus kan deze functie alleen werken als Google uw site kan vinden. Leer hier hoe u uw site door Google kunt laten vinden.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn site zichtbaar is voor zoekmachines?

Als u een compleet nieuwe website gemaakt heeft dan is het onmogelijk voor iedereen, zelfs zoekmachines zoals google, om uw site te vinden. Als u er klaar voor bent om uw site ontdekbaar te maken voor zoekmachines dan is de makkelijkste manier via Google Add URL en Bing URL Submission. Wij raden u aan om Google Webmaster Tools te gebruiken, een gratis service die u meer mogelijkheden verschaft om te controleren hoe zoekmachines uw site zien. Zo kunt u dit instellen;

Log in op google webmaster tools via https://www.google.com/webmasters/tools/ U heeft hiervoor wel een Google account nodig. Voeg het adres van uw site toe (www.mijnbedrijf.com) aan uw account. Als u de site heeft toegevoegd dan vraagt Google om een verificatie dat u werkelijk de eigenaar van deze site bent. U moet dan kiezen voor “HTML File” als verificatie methode. Dit lijkt op het volgende; googlef52f1d814b8972e9.html

U kunt de verificatie code toevoegen aan uw site bij de site instellingen. Ga naar “Instellingen” - “SEO”, voer de verificatie code in het veld “Google Webmaster Tools verificatie file naam” in en klik op “pas toe”. U kunt de verificatie compleet maken door op “verify” te drukken in uw Google Webmaster Tools account.

Account details
Verify Google Webmaster Tools

NB probeer een correct adres in uw Google Webmaster Tools account in te voeren. Als u uw site wil promoten met een adres zoals www.mijnbedrijf.com dan moet u www.mijnbedrijf.com invullen en niet mijnbedrijf.edicypages.com.

U kunt hierover meer lezen door naar onze blog post te gaan “Hoe zorg ik ervoor dat mijn site zichtbaar is voor Google”.

Als uw site geïndexeerd is zijn we er nog niet, om uw site bovenaan de zoekresultaten te laten verschijnen moet u uw site promoten. Krijg inkomende links van relevante sites van hoge kwaliteit. U kunt ook  Google Analytics, nog een gratis service, bekijken om gedetailleerde informatie te krijgen van uw bezoekers; Waar komen ze vandaan? Hoe zijn ze bij uw site gekomen en wat doen ze hier? Leer hier hoe u de Google Analytics code toevoegt aan uw Edicy site.

Hoe kan ik mijn site verifiëren in Google Webmaster Tools?

U kunt hier meer gedetailleerd lezen over dit proces.

Hoe kan ik een Google Analytics code aan mijn site toevoegen?

Log in op Google Analytics https://www.google.com/analytics/ (U heeft hiervoor een Google account nodig), registreer u als een nieuwe gebruiker. Hierbij verkrijgt u een gedeelte code lijkend op het volgende:

<script type="text/javascript">
var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www.");
document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));
</script>
<script type="text/javascript">
try {
var pageTracker = _gat._getTracker("xxxx");
pageTracker._trackPageview();
} catch(err) {}</script>

Kopieer deze code en ga naar uw Edicy Pagina, ga naar “Rapporten” - “meer statistieken”, scroll naar beneden en klik op “Stel uw Google Analytics code in”. Plak uw Google Analytics Javascript code in dit veld en klik op “Bewaar instellingen”.
Account details
Goole Analytics code
Denk eraan om het juiste adres in te stellen op uw Google Analytics account. Als u uw bedrijf wil promoten als www.mijnbedrijf.com dan moet u dit zo toevoegen en niet als mijnbedrijf.edicypages.com.

Nadat u de Google Analytics code heeft toegevoegd aan uw site kan het tot 2 dagen duren voordat u resultaten begint te zien in uw Analytics account.

Waar kan ik de sitemap.xml voor mijn site vinden?

De sitemap helpt zoekmachines om uw site beter te indexeren. Edicy genereert deze automatisch voor u. Voeg Sitemap.xml toe aan het einde van het adres van uw site om uw sitemap adres te vinden (bv mijnnaam.edicypages.com/sitemap.xml).